Ricínový olej, spôsob aplikácie

Ricínový olej. Príjem, aplikácia, výhoda

Používa sa ricínový olej dnes v rôznych oblastiach. Je to číra, svetlo žltá tekutina s veľmi výraznou chuťou a vôňou a obsahuje približne 90% reťazcov mastných kyselín. Je to úžasný bylinný liek, široko používaný v medicíne a kozmetike. Olej sa z neho získava lisovaním za studena zo semien ricínových bôbov. Dnes existuje veľa rôznych odrôd tejto rastliny, ktorá sa pestuje po celom svete..

V závislosti od oblasti, v ktorej sa ricínový bob pestuje, sa jeho vzhľad a veľkosť líšia. V tropických šírkach, ktoré sú pre svoj rast najpriaznivejšie, dosahuje strom výšku 9 až 12 metrov. Na severe Francúzska, kde veľmi radi pestujú ricínovú fazuľu kvôli jej kráse, je vysoký iba 1,5 metra..

Použitie ricínového oleja

Ročne sa vyrobí 270 000-360 000 ton ricínového oleja na rôzne účely. Používa sa na výrobu mydiel, mazív, hydraulických a brzdových kvapalín, farbív, základných náterov, plastov, vosku, nylonu, farieb, ako aj na farmaceutické účely a voňavkárstvo..

Používa sa na výrobu mydiel, mazív, hydraulických a brzdových kvapalín, farbív, základných náterov, plastov, voskov, nylonu, farieb, ako aj na farmaceutické účely a voňavkárstvo.

Číňania tvrdia, že keďže sa dá prehltnúť na liečebné účely, je celkom vhodný na použitie pri varení..

Ricínový olej v priemysle

V potravinárskom priemysle sa ricínový olej používa v prísadách a dochucovadlách a ako inhibítor na zabránenie rastu plesní. V Indii, Nepále a Pakistane sa tento olej používa na skladovanie obilia. Zabraňuje hnilobe ryže a pšenice. Strukoviny s ricínovým olejom môžete aj dlhodobo skladovať..

V potravinárskom priemysle sa ricínový olej používa v prísadách a dochucovadlách a ako inhibítor na zabránenie rastu plesní.Získanie ricínového oleja

Ricínový olej má nízku reaktivitu so vzduchom, čo znamená, že má schnúce vlastnosti, preto sa používa ako náter. Tento olej sa tiež používa na získanie mazív. Pretože má vysokú dielektrickú konštantu, používa sa vo vysokonapäťových kondenzátoroch..

V ranom letectve a modelovaní lietadiel sa používal ako mazivo pre motory. Zvlášť rozšírený bol medzi odporcami Nemecka v prvej svetovej vojne. Ricínový olej sa aktívne používa pri výrobe bionafty, vďaka svojmu nízkemu bodu tuhnutia je na tieto účely vhodnejší ako ostatné oleje..

  Domy pre bábiky a hrady: hlavné odrody

Ricínový olej v medicíne

Tento olej bol uznaný ako bezpečný pre telo mnohými medzinárodnými lekárskymi asociáciami. Je obľúbený ako preháňadlo a mierne pôsobí v tenkom čreve. Jeho účinok na tehotné ženy nie je úplne objasnený, ale je to ricínový olej, ktorý sa počas pôrodu široko používa na ich stimuláciu. Moderné prípravky sa zriedka používajú v čistej forme, preto sa tam ricínový olej často mieša ako bezpečná prísada..

Pozrite si video: Ako správne piť ricínový olej

Tieto lieky sú:

Mikanosol, ktorý zabraňuje rozvoju húb;

Paklitaxel, ktorý sa používa v chemoterapii rakoviny;

Cyklosporín – imunosupresívum používané pri transplantácii orgánov na zníženie odolnosti tela;

Nelfinavir – zabraňuje rozvoju HIV;

Xenaderm – uzdravuje vredy na koži;

Višnevského masť používaná na hojenie popálenín a omrzlín.

Ricínový olej sa tiež pridáva do mnohých ďalších masti kvôli svojim regeneračným a dezinfekčným vlastnostiam..

Ricínový olej v kozmeteológii

Tento olej sa už dlho používa v kozmeteológii, je taký populárny, pretože napriek nízkej cene obsahuje veľké množstvo látok užitočných pre telo..

Tento olej sa už dlho používa v kozmeteológii, je taký populárny, pretože napriek svojej nízkej cene obsahuje veľké množstvo látok užitočných pre telo.

Má vysoký obsah vitamínu E, ktorý je pre pokožku nevyhnutný, a má prirodzené antibakteriálne a protiplesňové vlastnosti. Ricínový olej obsahuje veľké množstvo kyseliny ricinolejovej, vďaka čomu je prospešný nielen pre pokožku, ale aj pre vlasy. Obsahuje tiež minerály, omega-6 a omega-9 mastné kyseliny a veľa bielkovín..

Je pravda, že ricínový olej sa používa na liečbu akné a iných kožných ochorení, ako sú vyrážky. Môže tiež liečiť vypadávanie vlasov..

Maska na rast vlasov s ricínovým olejom

Vezmite 1 polievkovú lyžicu medu, 2 polievkové lyžice ricínového oleja a vajíčko, premiešajte všetky prísady do pasty. Výslednú hmotu naneste na vlasy, držte asi hodinu a potom dôkladne opláchnite hlavu šampónom. Táto maska ​​nielenže zabráni vypadávaniu vlasov, ale bude aj hladká a lesklá..

  Z čoho si môžete doma vyrobiť sliz

Výslednú hmotu naneste na vlasy, držte asi hodinu a potom dôkladne opláchnite hlavu šampónom. Táto maska ​​nielenže zabráni vypadávaniu vlasov, ale bude aj hladká a lesklá.

Vyhrievaný ricínový olej je možné použiť ako masku bez ďalších prísad. Je potrebné ho votrieť do pokožky hlavy a korienkov vlasov, podržať 20-30 minút a potom opláchnuť. Táto maska ​​pomáha nielen vlasom samotným, ale tiež ošetruje lupiny..

V nádobe zmiešajte 1/4 šálky vody a 1/4 šálky ricínového oleja. Táto zmes by mala byť aplikovaná ako kondicionér do sprchy, predtým sa dobre pretrepať. Táto zmes by sa mala používať ako doplnková výživa pre vlasy..

Pozrite si video: Ricínový olej na vlasy. Vlastnosti a aplikácia

Po použití šampónu naneste na vlasy niekoľko kvapiek ricínového oleja a niekoľko kvapiek glycerínu, chvíľu počkajte a opláchnite. Vďaka tomu budú vaše vlasy jemnejšie a bujnejšie..

V jednej fľaši zmiešajte rovnaké diely ricínového, horčicového a olivového oleja. Túto zmes dobre pretrepte a naneste na vlasy. Omotajte si hlavu uterákom a masku držte 30 minút, potom opláchnite šampónom. Táto metóda tonizuje vlasy a pokožku hlavy..

Užitočné rady o použitie ricínového oleja užitočné pre ženy aj pre mužov. Teraz na našich webových stránkach svoimi-rukamy nájdete pre seba nové spôsoby liečenia vlasov a tela ako celku vďaka prírodným liekom.